
Piesakies “No dobes uz galda!” meistarklasei!
11.11.2023.
Programmas mērķis:
Atklāt kā vienkārši un garšīgi pagatavot rudens dārza veltes.
Gatavosim:
- Krāsnī ceptu ķirbju krēmzupa pasniegtu ar kēla kāpostu čipšiem
- Ķirbju rissoto ar grauzdētiem lazdu riekstiem
- Noskaidrosim pastinaku un sakņu selēriju garšas buķeti ēdienos
- Burkānu biezeņa pārsteiguma garšu
- Rudens dārzeņu gratēnu kā pamatēdienu vai tā papildinājumu
- Pašgatavotus veselīgas batātes uzkodas ar pikantu saldās paprikas tomātu mērci
Programmas apgūšana sniedz zināšanas un prasmes:
Iemācīties gatavot mājas apstākļiem piemērotus ēdienus, izmantojot rudens ražu.
Atklāt kulinārijas mākslu rudens krāsās.
Uzzināt dažādus interesantus faktus par produktiem un to uzglabāšanu.
Mērķauditorija:
Ikviens interesents, kurš pats audzē vai saņem no kaimiņa dāvanā dārza labumus.
Atklāt kulinārijas mākslu rudens krāsās.
Pasniedzējs:
Anna Brice – mg. paed., ēdienu gatavošanas tehnoloģijas pasniedzēja ar pieredzi profesionālajā apmācībā pavāriem.
Mācību laiks:
4 akadēmiskās stundas klātienē.
Norise:
11.11.2023. no plkst. 10:00 līdz 13:00.
Bulduru Tehnikumā, Jūrmalā, Viestura ielā 6. Tehnikuma Mācību virtuvē, kur viss nodrošināts tā, lai justos, kā šefpavārs.
Mācību maksa:
46 eiro.