Piesakies “No dobes uz galda!” meistarklasei!

11.11.2023.

Programmas mērķis:

Atklāt kā vienkārši un garšīgi pagatavot rudens dārza veltes.

Gatavosim:

  • Krāsnī ceptu ķirbju krēmzupa pasniegtu ar kēla kāpostu  čipšiem
  • Ķirbju rissoto ar grauzdētiem lazdu riekstiem
  • Noskaidrosim pastinaku un sakņu selēriju garšas buķeti ēdienos
  • Burkānu biezeņa pārsteiguma garšu
  • Rudens dārzeņu gratēnu kā pamatēdienu vai tā papildinājumu
  • Pašgatavotus veselīgas batātes uzkodas ar pikantu saldās paprikas tomātu mērci

Programmas apgūšana sniedz zināšanas un prasmes:

Iemācīties gatavot mājas apstākļiem piemērotus ēdienus, izmantojot rudens ražu.

Atklāt kulinārijas mākslu rudens krāsās.

Uzzināt dažādus interesantus faktus par produktiem un to uzglabāšanu.

Mērķauditorija:

Ikviens interesents, kurš pats audzē vai saņem no kaimiņa dāvanā dārza labumus.

Atklāt kulinārijas mākslu rudens krāsās.

Pasniedzējs:

Anna Brice – mg. paed., ēdienu gatavošanas tehnoloģijas pasniedzēja ar pieredzi profesionālajā apmācībā pavāriem.

Mācību laiks:

4 akadēmiskās stundas klātienē.

Norise:

11.11.2023. no plkst. 10:00 līdz 13:00.

Bulduru Tehnikumā, Jūrmalā, Viestura ielā 6. Tehnikuma Mācību virtuvē, kur viss nodrošināts tā, lai justos, kā šefpavārs.

Mācību maksa:

46 eiro.